Cine are chef…


… poate să schimbe feed-ul vechi cu cel nou. Adică acesta.

Printre noutăţi, am primit acest site de la Deea. Acolo explică destul de ştiinţific încălzirea globală (nu dau poze cu ea, că nu s-au făcut, eventual puteţi căuta poze cu un deşert precum Sahara, Gobi, ce vreţi voi).

S-ar putea să am o perioadă de pauze prelungi, presărate cu un post pe blog (pe zi sau mai rar, nu ştiu). Mă mai uit şi pe Google Reader, să văd ce surprize au ceilalţi pentru mine. Apropo, la Google Reader sunt abonat la 45 de site-uri, majoritatea bloguri şi minoritatea forumuri.

Ciudat, mi-am adus aminte de o chestie pe care voiam să v-o împărtăşesc de ceva vreme. Am salvat două link-uri în bookmark, la intervale mari de timp, dar sunt ultimele adăugate şi au o oarecare legătură între ele. Primul este acesta (click pe poză):

Al doilea este acesta (încă un click).

O să vorbesc mai mult pe marginea celei de-a doua poză. Conform Reader’s Digest, această poză, numită în original Migrant Mother, a fost tradusă Mamă căutând de lucru, Nipomo, California sau Madonna migratoare. Mai multe poze cu aceeaşi femeie găsiţi aici. După cum scrie şi în Wikipedia, poza a fost făcută în 1936. Citez Reader’s Digest, ultima pagină:

Fiică de imigranţi germani la prima generaţie în America, Dorothea Lange a documentat prin fotografiile ei problemele săracilor. Acest portret este unul dintre cele mai faimoase pe care le-a realizat, devenind simbolul suferinţei şi tăriei a zeci de mii de americani obligaţi să-şi abandoneze fermele pentru a căuta de lucru în Vest, în timpul marii depresiuni economice din anii 1930. Această culegătoare de mazăre în vârstă de 32 de ani tocmai îşi vânduse cauciucurile de la maşină pentru a le cumpăra copiilor de mâncare. Imaginea inspiră demnitate şi tărie în faţa circumstanţelor vitrege.

Reclame

About eXstatic

Aşa cum sunt, mereu în căutarea necunoscutului. Leşinat şi activ, în acelaşi timp. Paradoxal (sau nu), sunt eu însumi.

Posted on Marți, 8 mai 2007, in artă vizuală, diverse. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. O buna coperta pentru „The Grapes of Wrath”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: