Memoria


Articol de la din revista Paranormal, ca răspuns la cei care mă caută găsesc în timp ce caută pe Gugăl tehnici de îmbunătăţire a memoriei.

***

Sunteţi ocupaţi şi aveţi o tonă de lucruri de făcut. Cum este posibil să vă amintiţi totul? O memorie performantă reprezintă un atu în afaceri. Din păcate, este vorba în primul rând de un dat înnăscut, deşi situaţia se poate îmbunătăţi cu antrenamente. Pentru cei care nu se numără printre cei care se pot lăuda cu un astfel de avantaj, există şi metode „ajutătoare”.

1. Notaţi

Cu numărul mare de lucruri pe care le aveţi de făcut în fiecare zi, de ce ar trebui să depozitaţi totul în memorie? Când doriţi să vă amintiţi ceva, cel mai simplu e să notaţi acel ceva. Apoi, când este nevoie, notiţa vă va fi la îndemână.

2. Păstraţi notiţele la un loc

Când scrieţi ceea ce doriţi să vă amintiţi, păstraţi toate notiţele într-un singur loc stabil. Altfel, veţi petrece mult timp căutându-le…

3. Îngrijiţi-vă sănătatea

Mâncaţi sănătos, dormiţi suficient, faceţi exerciţii. Toate acestea sunt importante pentru memorie, pentru capacitatea de concentrare şi menţinerea „în priză” în momentele necesare.

4. Înregistraţi-vă gândurile

Uneori s-ar putea să doriţi să vă amintiţi ceva, dar este imposibil să notaţi – de exemplu, sunteţi la volan. Un reportofon ar fi perfect într-o astfel de situaţie. Este uşor de transportat, îl puteţi avea mereu prin preajmă şi puteţi înregistra ceea ce aveţi nevoie – o remarcă importantă, numărul locului de parcare sau un număr de telefon pe care îl vedeţi pe o reclamă outdoor.

5. Telefonaţi-vă

Dacă sunteţi la birou şi vreţi să faceţi ceva când ajungeţi acasă, telefonaţi şi lăsaţi-vă un mesaj pe robotul telefonic (sau în mesageria vocală, depinde). Ascultând mai târziu propriul mesaj, vă veţi aminti exact ceea de doreaţi să faceţi.

6. Credeţi în voi înşivă

Dacă veţi continua să vă spuneţi că aveţi o memorie slabă, probabil că veţi continua să aveţi probleme. Este important să aveţi o atitudine motivată, de tipul „pot„.

7. Trimiteţi-vă mesaje

Există multe servicii de e-mail de tip agendă. Este foarte simplu: scrieţi ceea ce vreţi să vi se amintească, de la zile de naştere la întâlniri importante şi veţi primi mesajul la momentul potrivit, la data pe care o alegeţi.

8. Folosiţi hârtie de tip post-it

Aceste minunate bucăţele de hârtie colorată (lipicoasă pe partea de sus, în spate) pot fi ajutoare de nădejde. Vreţi să vă amintiţi ceva înainte de a ieşi din casă? Plasaţi un astfel de post-it pe uşă. Veţi fi siguri că îl veţi vedea înainte de a ieşi. Trebuie să daţi un telefon urgent de dimineaţă. Lăsaţi un post-it pe oglinda de la baie.

9. Folosiţi timer-e şi alarme

Folosiţi semnalul de alarmă al ceasului sau telefonului mobil tot de-a lungul zilei. Trebuie să mergeţi la o întâlnire la ora 15:00? Fixaţi alarma telefonului mobil la 14:30. Vreţi să vedeţi o emisiune importantă? Fixaţi soneria cu câteva minute înainte de ora începerii ei.

10. Folosiţi semnalizatoare vizuale

Acestea vă vor ajuta să vă amintiţi şi să vă păstraţi concentrarea. Sunt foarte potrivite pentru a vă aminti de scopuri mai îndepărtate. Visaţi să faceţi peste câţiva ani o călătorie pe o insulă de vis? Păstraţi o fotografie de-acolo pe birou. Doriţi să aveţi propria afacere într-o zi? Găsiţi o fotografie sau un ornament de birou care să vă amintească de acest scop în fiecare zi.

***

Facultativ, puteţi să citiţi şi aici.

Reclame

About eXstatic

Aşa cum sunt, mereu în căutarea necunoscutului. Leşinat şi activ, în acelaşi timp. Paradoxal (sau nu), sunt eu însumi.

Posted on Luni, 11 iunie 2007, in diverse. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Ce-mi place! esti super tare! la cat de bine e organizat materialul asta, cred ca poate deveni reteta, serios!

  2. te astept sa citesti „aberatiile” mele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: