Mici bucurii


28.04.2006

Un cintezoi stă pe o creangă şi începe să cânte, anunţând primăvara şi chemându-şi iubirea să apară, iar deasupra se află un cer azuriu, cu nori sidefii şi cu un soare auriu, strălucitor şi dogorâtor. Aşa se prezintă un început autentic de mai, când lumea e mai liberă şi poate să se bucure mai mult de viaţă. Cu toată această libertate, mai puţini se bucură cu adevărat de ea. De ce? Fiindcă toţi suntem ocupaţi cu propriile noastre probleme, care ne macină optimismul şi ne hrănesc pesimismul… Ar trebui să gândim pozitiv, să vedem partea bună a fiecărei situaţii… Dacă ai de-a face cu tot felul de situaţii pe care le priveşti ca fiind rele, nu te lăsa copleşit/ă de ele, fiindcă vor dispărea… Până la urmă, orice are rezolvare, numai să ne ascultăm înţelepciunea ascunsă în interiorul nostru, din păcate înăbuşită de „bombele” mentale pe care le întâlnim în fiecare zi… Avem atâtea de făcut, încât uităm ceea ce este cu adevărat important: să ne bucurăm de ceea ce ne oferă viaţa, chiar dacă noi le considerăm nimicuri sau mărunţişuri. Şi ce dacă sunt aşa? Au avantajul de a fi numeroase şi astfel ne putem bucura cu adevărat că noi trăim… Să ne bucurăm că avem cintezoi şi vrăbii care cântă… pentru început…

***

E un text pe care l-am scris când eram în Gara de Nord a Bucureştiului. 🙂

Reclame

About eXstatic

Aşa cum sunt, mereu în căutarea necunoscutului. Leşinat şi activ, în acelaşi timp. Paradoxal (sau nu), sunt eu însumi.

Posted on Marți, 19 iunie 2007, in amintiri, diverse. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Eu am descoperir ca fericirea sta in amanunte dintr-un poem al lui Pasternak, dar mai nou simt ca aceste marunte bucurii sunt cele care creeaza starea interioara capabila sa primeasca fericirea cea mare, ori deschid predispozitia spre implinirea acestei fericiri. Ai dreptate, Andrei, asa e, aceste mici fragmente de fericire sunt cele care ne pot face viata mai luminoasa!

  2. Eu am descoperit fericirea ca un sentiment rezultat din gandirea pozitiva. Fiecare o simte altfel, important este sa nu renuntam niciodata la aceste ganduri care ne fac fericiti!

  3. 🙂 Imi place ca totusi esti un optimist…

  4. ar fi frumos sa ne putem bucura de miciile minuni ale vietii de zi cu zi, dar uneori aspiram la mai mult. Poate suntem doar vesnic nemultumiti…si asta e posibil, dar uneori e greu sa uiti de tot ce te macina si sa te bucuri de micile placeri ale vietii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: