Regăsiri sub mister (2)


Nu se stia cu exactitate anul in care o familie isi traversa incercarile. S-a intamplat intr-o viata anterioara cand multe din detaliile existentei de atunci s-au pierdut. A ramas insa o baza nu prea solida, dar poate face fata constituirii unei regasiri karmice.

O familie instarita, in care mandria, principiile si conservatorismul ocupau primul loc. Existau copii, nu se mai stie numarul, dar cu siguranta aveau o fata. Femeia s-a stins inainte de vreme, candva, inainte de mijlocul vietii. Nu am aflat din ce cauza a murit. Responsabilitatea revine tatalui, ca o incercare spre intarirea caracterului. Iubea partea materiala, iar incercarile il puneau in postura de a da atentie si simturilor interioare. Profesia lui nu se stia cu siguranta, se presupunea ca preda ceva legat de arta, posibil dans, balet, pictura. Nu am aflat nici daca banii care-i avea erau mostenire sau avea alte surse! Dupa moartea nevestei se regasea si in bautura. Exista o legatura puternica intre fiica si tata, probabil ii lega aceeasi iubire care o pierdusera. Erau caractere identice.

Un tata precaut, conservator, impunator, influenteaza destinul fetei considerand ca o stare materiala deosebita o poate face implinita si va putea fi linistit ca nu-i va lipsi nimic. Aparuse casatoria aranjata a fetei si o casa alba, patrata, cu geamuri mari si patrate, imensa si pustie, nici macar un pic de suflet. O casa bantuita de singuratate. Cu siguranta fericirea nu exista in acea casa, nici onestitatea dintre sot si nevasta, nici linistea, nici implinirea. Cel mai probabil ocupatia fetei era tot legat de arta, posibil ceva legat de moda.

S-a produs o ruptura, o perioada destul de mare intre cei doi, tata si fiica. O neimpacare cu ceea ce i s-a destinat chiar de catre tatal ei. O neimpacare cu situatia materiala din care nu putea sustrage nici un pic de liniste interioara. Direct intr-un mod inconstient tatal o indepartase pe fata din prezentul lui, dar nu si din suflet.

Intr-o seara, fata s-a intors acasa, nu stiu daca era asteptata sau anuntase venirea ei, dar isi gasise tatal intr-un scaun, ca cel pentru oameni foarte bolnavi, cu picioarele foarte slabe, era oarecum pe partea stanga a usii, in camera unde se afla. Intrase brusc pe usa, si-a aruncat geanta nu prea mare pe o canapea si se repezise spre tatal ei. Zarise o femeie, in partea stanga a lui, care statea in picioare privind-o pe fata, intreband-o sau mimand intrebarea Ce te-a adus? Probabil se astepta la ceva, dar fata a privit-o, zgarcita in raspuns. Si-a imbratisat tatal si l-a pupat, a simtit gustul acelei boli care il lovise. Femeia nu era straina fetei, era probabil nevasta tatalui, femeia care-i luase locul mamei. Nu se placeau deloc si exista distanta intre cele doua. Nu ar fi de mirare ca lipsa ei din casa parinteasca sa fi avut ca motiv si o mare neintelegere cu mama vitrega. Existau discutii nefavorabile, nu este exclus ca acestea sa fie un alt motiv de nevizitare a tatalui.

Se presupunea ca acea femeie mai avusese copii, sau poate chiar avea copii cu tatal fetei, nu se mai stia nimic, ramase intr-un timp care se derula dupa alte reguli si principii care poate nu aveau legatura cu actuala reintalnire. E un fel de a spune, karma nu a putut fi rezolvata, s-a blocat pentru un timp viitor.

– va urma –

Reclame

About eXstatic

Aşa cum sunt, mereu în căutarea necunoscutului. Leşinat şi activ, în acelaşi timp. Paradoxal (sau nu), sunt eu însumi.

Posted on Joi, 30 august 2007, in amintiri, diverse. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Cand am scris astazi despre figuri si personalitate, am avut mai intai tentatia sa scriu despre tine, dar in ceea ce te priveste, ar trebui sa scriu un intreg articol numai despre tine, atat e de complicata geografia fetei tale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: