Regăsiri sub mister (3)


Ne-am intors din trecutul anterior, in viitorul de atunci, prezentul de acum. S-au reincarnat in acelasi timp, cu mici diferente, si-au preluat rolurile diferite care practic aratau aceleasi sentimente, insa aparusera mici modificari in stari.

Am plecat in cautarea lor. Pe tata l-am gasit un om casatorit, casatorie aranjata de insusi tatal lui, din interes, probabil trebuia sa traiasca acele sentimente care el le provocase fetei anterior. L-am gasit intr-o casa imensa, bogata, insa pustie si nefericita. De data aceasta, nevasta lui ramasese in viata mai mult timp alaturi de el, dar mai toata viata bolnava, mai mult exista ca sa existe cu el. Daca femeia era fericita sau nu, nu am aflat! Barbatul insa traia mereu cu frica de a o pierde. Traia o lume a lui, in interiorul careia se forma doar pentru el, se retragea adesea, plangea si constientiza greselile, dar nu renunta la egoism, precautia personala. Si-a accentuat latura materiala. Un om puternic responsabil, care iubeste familia, copiii mai mult decat orice, dar nu stie sa-i tina langa el. Probabil socul din trecut il indepartase in prezent de dependenta celor dragi sau poate karma i-a dat o posibilitate de reparare a ceea ce a facut atunci si el, inconstient, repeta aceeasi greseala. Este un om plin de sensibilitate si iubire, dar nu stie sa arate afectiune. Nici iubire, nici liniste nu a gasit, este legat de karma trecuta si viata actuala. Nu apreciaza prezenta copiilor si nici a nevestei. Ii subapreciaza si i-a indepartat de langa el.

Am cautat-o si pe fata, am gasit-o intr-o familie asemanatoare anteriorului, unde educatia, respectul, onestitatea, mandria si reputatia erau mai presus decat orice. Traia mereu cu senzatia ca mama ei nu o iubeste (sa fi pastrat in subconstient acel sentiment puternic din anterior?). Simtea ca mama ei face diferente, probabil sa nu fi inteles bine diferentele anterioare. De tatal sau se simtea foarte legata, de sentimentele lui era sigura, era o legatura si un caracter identic. Traia insa cu frica de a-isi pierde parintele! Era atrasa de mica de moda, iar iubirea ocupa locul de varf, materialismul o inspaimanta. O parte buna din viata nici macar nu era atrasa de bijuterii si nici nu le purta. Poate un exces din trecut. S-a indreptat spre partea spirituala. A avut obstacole si le-a depasit, s-a intalnit chiar si cu moartea. A intalnit alte suflete cunoscute, dar in mintea ei bantuiau mereu ganduri, sentimente cunoscute, astfel stia sa diferentieze partea materiala de cea spirituala. S-a intalnit cu febletea ei, dar acesta avea prea multi bani, iar materialismul, pentru ea, insemna o condamnare, lipsa de independenta. Nu se simtea confortabil si pastra un sentiment ca nu va putea fi libera, ca nu are nevoie de agitatie, ci de iubire pura, chiar si saraca. Ii lipsea iubirea. Intre timp a gasit-o si stia ca este a ei, credea cu tarie ca atunci cand iubirea va disparea, va renunta pentru totdeauna la ea si imediat va aparea materialismul. Era ca si o a doua optiune. Ii era frica de casatorie si, mai ales, de responsabilitatile care se nasc odata cu ea.

– va urma –

Reclame

About eXstatic

Aşa cum sunt, mereu în căutarea necunoscutului. Leşinat şi activ, în acelaşi timp. Paradoxal (sau nu), sunt eu însumi.

Posted on Sâmbătă, 1 septembrie 2007, in amintiri, diverse. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Crezi ca este atat de simplu? Suntem adica mai mult suma greselilor noastre, eventual din trecut, decat a meritelor noastre? Nu-mi vine sa cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: