Ochiul Moirelor


Defectul meu cel mai mare, nu singurul, e că spun mereu adevărul, de multe ori detaliat… Nu ştiam că adevărul poate să doară, că poate să provoace sentimente extrem de puternice… Sunt multe lucruri pe care nu le ştiam şi îmi dau seama că urmează să mai descopăr altele…

Mi s-a spus că atunci când dau detalii, scriu romane. Se poate să fie aşa… Nu mă pricep la secrete şi o las aşa. Am fost rugat să păstrez unele secrete, m-am gândit că strict la acele secrete se referea. Şi aşa am luat-o, dar mai erau secrete pe care nu le ştiam că sunt secrete şi nu mi-am ţinut… mâinile de pe tastatură. „Gura mare” se transformă în „degete inconştiente”. Care-i treaba? Ce înseamnă că ai nişte secrete? Nu ştiu… îmi închipui că fiecare are secretele sale… Unele secrete nici nu par secrete, în timp ce altele sunt [de la sine înţeles] secrete… Firea secretoasă a unora poate fi pusă în dificultate de cei care spun adevărul fără să gândească… Când dai prea multe detalii, deja ceva e în neregulă… Eu nu ştiam ce anume era în neregulă, până nu mi s-a spus care era situaţia… Nu văd un pericol în a spune adevărul… Alţii, da. De ce?

Acum mă analizez şi răsanalizez… Ştiu că mulţi dintre voi nu au de-a face cu astrologia, dar chiar mă gândeam la ce scriu alţii despre zodia Săgetătorului… că are o gură spartă, că spune adevărul prea mult şi alte cele… Săgetătorul răneşte fără voia lui, fiindcă îşi închipuie că toată lumea e la fel de lipsită de secrete ca el… dar când dă nas în nas cu un mister, se miră şi se întreabă ce e aia sau alta… de parcă asta n-ar fi de ajuns, confundă lucrurile şi le amestecă… Se potriveşte întru totul în cazul meu… Apoi, o descriere care mi se potriveşte doar parţial (redau folosind cuvintele mele): Săgetătorul e atât de idealist, încât poate să dea în mintea lui Don Quijote, să se îmbrace în armură de cavaler, să călărească un cal şi să intre în circ, să se bucure de hazardul comic al vieţii. Dar uită mereu că e periculos să trăieşti şi intră în primejdii pe care numai norocul lui proverbial le poate rezolva. În ciuda memoriei lui bune, e destul de distrat şi mereu uită câte ceva mărunt, precum o cheie, o şapcă, ceva lasă fără voia lui pe unde călătoreşte sau când e în vizită la cineva.

Vi se pare ciudat titlul, nu-i aşa? Mulţi dintre voi deja ştiu că mă pasionează astrologia… Ochiul Moirelor are ceva special: vede întregul timp ca un tot, astfel încât prin acel Ochi poţi vedea în acelaşi moment trecutul, prezentul şi viitorul… Moirele (la romani sunt Parce, în tradiţia românească sunt Ursitoare), după cum unii ştiu, sunt zeiţele destinului, fiicele lui Zeus şi ale Herei; ele hotărăsc soarta zeilor şi muritorilor, de aceea erau atât de temute de ambele tabere. Ele sunt trei: prima decide naşterea, a doua lungimea firului vieţii şi a treia tăia cu foarfeca acel fir. Sunt oarbe, de aceea au un Ochi, cu care văd totul, cu ajutorul căruia pot decide soarta fiecăruia. În afară de faptul că aveau putere de viaţă şi de moarte asupra altora, erau şi urâte, posace, de aceea nu erau prea agreate. Şi, parcă pentru a face totul „delicios”, erau sincere până la capăt, chiar dacă era dureros pentru cei care veneau la ele (şi erau foarte puţini). Cu toate astea, ţineau secret asupra destinelor altora, până reuşea cineva să le tragă de limbă, într-un fel sau altul. Nu era chiar uşor să obţii vreo informaţie de la ele. Şi nu spuneau totul pe faţă, ci ofereau adevărul încifrat în ghicitori. Da, poţi fi sincer şi secretos în acelaşi timp. A fi secretos nu înseamnă a fi mincinos… Cred că am ce învăţa de-acolo… În plus, chiar îmi doresc Ochiul Moirelor… 🙂 Ştiu că ele foloseau astrologia…

Nah… dacă aş fi avut Ochiul Moirelor, aş fi ştiut ce să scriu şi ce nu… Poate sună copilăreşte, dar asta e… Ştiu că sunt copilăros…

P.S.: Astroviaţă împlineşte azi un an.

P.P.S.: Ora nu e 19:24, ci 18:24… A rămas la ora de vară şi abia acum am modificat…

Reclame

About eXstatic

Aşa cum sunt, mereu în căutarea necunoscutului. Leşinat şi activ, în acelaşi timp. Paradoxal (sau nu), sunt eu însumi.

Posted on Sâmbătă, 17 noiembrie 2007, in aberaţii, diverse, impresii, prostii and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 11 comentarii.

 1. Cum ai modificat ora ?

 2. Păi, n-am putut s-o modific, a rămas pe blog 19:24… Click pe My Dashboard, click pe Options, apoi vezi să modifici fusul orar la 2 (aşa treci acolo), care e prescurtarea pentru +02:00 UTC/GMT (adică 2 ore în plus faţă de UTC [Universal Time Coordinated], care, în perioada orei de iarnă, coincide cu GMT [Greenwhich Mean Time]). Sper că nu te-am zăpăcit. 🙂 În perioada orei de vară, România are +03:00 UTC şi +02:00 GMT, iar pe profilul de la blog treci pur şi simplu cifra 3.

 3. Bine ai revenit. 🙂 [<= zambet cald, s-au mai intamplat si neintelegeri]

 4. Nu-mi ura pe de acum „bun venit”, caci iar o sa fiu plecat… In weekend sunt acasa, dar in timpul saptamanii sunt plecat la Bucuresti si iar las blogul in aer…

  Merci pentru intentie, totusi. 🙂

 5. Weekend acasa, in timpul saptamanii pe aici pe aici pe „la mine” prin Bucuresti…si atunci, de unde scri? De acasa?

 6. Hehe, merci. De mult incercam sa aflu si ma incurcam. 🙂
  Si esti copilaros? Mai degraba induiosator, dintr-un oarecare punct de vedere. Eu nu vad nimic rau in a fi sincer… adica, in unele cazuri e nasol, mai ales daca iti si dai seama de defectul asta si nu stii cum sa-l indrepti.

 7. P.S. Ma bucur ca ai reusit sa intri la facultate si sa mergi mai departe. 😀

 8. re:E UN JOC?!…CRED CA „OCHIUL..” E CHIAR ASTROGRAMA…S-AU ENGRAMA…POATE…
  „La multi ani!” pentru Astroviata, si „bafta” in studentie, sa fie pe „calea luminata” si pentru incheiere,multumiri pt informatiile promte,altruiste pe care le dai OAMENILOR.
  Daca tot esti in Buc.,poate vi la „Oasis”,se tine luni 26 nov 2007 ora 18,30.
  enem

 9. Pai, de ce sa vin la Oasis? 🙂 Altfel, multumesc pentru aprecieri… Sa stii, chiar nu mi-a trecut prin cap ca Ochiul poate fi astrograma, dar cine stie? A, dar nu una cu o singura dimensiune, ci chiar in doua dimensiuni, chiar trei… Cate dimensiuni are o sfera, de fapt?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: